نوع مقاله : علمی - پژوهشی

نویسندگان

1 استادیار گروه علوم اجتماعی دانشگاه پیام نور

2 دانشجوی کارشناسی ارشد داشگاه پیام نور، تهران، ایران.

10.22067/social.2025.93683.1643

چکیده

با توجه به اهمیت رابطه بین فناوری‌های نوین ارتباطی و سلامت اجتماعی این مقاله در تلاش است تا به بررسی فناوری نوین ارتباطی با سلامت اجتماعی شهروند محله حکیمیه تهران بپردازد. روش پژوهش مقاله حاضر پیمایشی است. .شیوه نمونه‌گیری تصادفی ساده می‌باشد. شیوه گردآوری داده‌ها پرسشنامه‌ای و توسط پرسشنامه استاندارد می‌باشد.

یافته‌های این مقاله نشان می‌د‌هند میانگین نمره سلامت اجتماعی 3.2774 است که نشان‌دهنده سطح متوسطی از رفاه اجتماعی است. و همچنین یافته در خصوص ابعاد سلامت اجتماعی نشان می‌دهند که "انسجام اجتماعی" بالاترین نمره میانگین را (3.5105) دارد، پس از آن "مشارکت اجتماعی" (3.4548)، "پذیرش اجتماعی" (3.2857) و "انطباق اجتماعی" (3.2646) قرار دارند. کمترین نمره مربوط به بعد "شکوفایی اجتماعی" با میانگین 2.8489 است. میانگین نمره استفاده از فناوری‌های نوین ارتباطی (2.3) و سطح اعتماد به رسانه‌های نوین ارتباطی (3.2939) نشان‌دهنده اعتماد متوسط به این فناوری‌ها است. همچنین بر اساس یافته‌های مقاله، یک رابطه مثبت و معنی‌دار بین استفاده از فناوری‌های نوین ارتباطی، اعتماد به فناوری ارتباطی و سلامت اجتماعی و ابعاد مختلف سلامت وجود دارد.

نتایج بر اهمیت حفظ انسجام اجتماعی و مشارکت در عصر دیجیتال تأکید دارند و در عین حال چالش‌های مربوط به شکوفایی فردی در بسترهای اجتماعی را نشان می‌دهند. این مطالعه وجود یک رابطه معنی‌دار بین استفاده از فناوری‌های نوین ارتباطی و اعتماد به آنها با سلامت اجتماعی را تأیید می‌کند و نشان می‌دهد ابزارهای ارتباط دیجیتال می‌توانند ارتباطات اجتماعی را تقویت کرده و به سلامت اجتماعی افراد کمک کنند.

کلیدواژه‌ها

CAPTCHA Image